AMES d.o.o.
 
AMES
Okoljski merilni sistemi
 
 

AMES v Maroku

27.05.2012

Med 18. in 21. aprilom 2012 smo se udeležili gospodarske delegacije v Maroko, ki jo je organiziral JAPTI skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s Konfederacijo maroških podjetij (CGEM).

Na sedežu Konfederacije maroških podjetij (CGEM) v Casablanci je 19. aprila 2012 potekala poslovna konferenca, na kateri so udeleženci predstavili značilnosti maroškega in slovenskega poslovnega okolja ter priložnosti za skupno poslovno sodelovanje. Konferenci so sledila individualna poslovna srečanja med slovenskimi in maroškimi podjetji.

V dveh dneh, kolikor je trajal obisk Maroka, smo se srečali s predstavniki Ministrstva za delo in promet (Ministere de l'Equipement et des Transports) in predstavniki Državnega direktorata za meteorologijo (Direction de la Meteorologie Nationale). V načrtu je bil še obisk Državnega centra za energijo in jedrsko tehnologijo (CNESTEN), za kar pa je zmanjkalo časa, vendar smo pridobili pomembne kontakte tudi iz te organizacije.

Obisk te zanimive in s poslovnega vidika zelo perspektivne dežele ocenjujemo kot uspešen, saj smo  navezali številne kontakte in poznanstva, ki bodo odlična podlaga za bodoče sodelovanje z Marokom in tudi z deželami  podsaharske Afrike.