AMES d.o.o.
 
AMES
Okoljski merilni sistemi
 

Novice

AMES skupaj s podjetji Aerosol d.o.o. in Analitica d.o.o. uspel na javnem razpisu

Ponedeljek, 31. 12. 2018

 

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Predvidena višina subvencije je 441.000 EUR.« 
www.eu-skladi.si

Skupaj s konzorcijskimi partnerji Aerosol d.o.o. in Analitica d.o.o. smo uspešno kandidirali na javnem razpisu "RRI V VERIGAH VREDNOSTI". Prijavljeni projekt "Pametni semafor črnega ogljika" nam bo omogočil še intenzivnejše delo na področju raziskav in razvoja.

Namen projekta "Pametni semafor črnega ogljika", je pametno usmerjanje mestnega prometa z namenom zmanjševanja obremenjenosti prebivalcev s črnim ogljikom.

Glavni rezultat projekta bo unikaten produkt, ki bo vključeval merilnike črnega ogljika in meteorološke merilnike, ki bodo oskrbovali programsko opremo v oblaku s podrobnimi podatki o stanju črnega ogljika in mikometeorološkimi podatki na različnih lokacijah v mestu. Programska oprema v oblaku, pa bo načrtovalcem in upravljalcem mestno-prometne infrastrukture omogočala:

  • sprotni pregled trenutnega stanja,
  • ocenjevanje učinkovitosti,
  • on-line prilagajanje ukrepov na podlagi napovedovanja preseženih koncentracij črnega ogljika (BC) v zraku na posameznih delih mesta.  


»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Predvidena višina subvencije je 441.000 EUR.« 

www.eu-skladi.si

 

Čebelarski sejem - API 2018

Torek, 13. 03. 2018

Spoštovani,

obveščamo Vas, da nas na 41. dnevih slovenskega čebelarstva, ki bodo na celjskem sejmu 17. in 18. marca 2018, lahko obiščete v hali D.

Veseli bomo vašega obiska, ki ga lahko izkoristite za ogled predstavitve naše nove čebelarske tehtnice, ki se od prejšnje razlikuje po višini, ki je sedaj 45mm in po tem, da lahko na sami lokaciji odčitamo meritve.

p.s.: prvih 6 kupcev naše čebelarske tehtnice prejme posebno darilo.


Lep pozdrav,
ekipa AMES

Delavnica korektivnih postopkov MDS v Trenčinu, Slovaška

Torek, 11. 04. 2017

Konec marca 2017 se je AMESov predstavnik udeležil izobraževane delavnice za korektivne postopke MDS (Mobile detection system) kombijev, kakršne ima v uporabi slovenska policija in carina. MDS kombiji vsebujejo detektorje gama in nevtronskega sevanja, uporabljajo pa se za prestrezanje radioaktivnega materiala na mejnih prehodih v Slovenijo.

Delavnico je izvedla agencija za detekcijo in preprečevanje tihotapljenja jedrskega materiala (NSDD - Nuclear Smuggling Detection and Deterrence) pod okriljem ameriškega oddelka za energijo (DoE - Department of Energy). Tema delavnice so bili postopki za redno vzdrževanje, korektivne posege in dokumentiranje delovanja MDS kombijev. Poleg AMESovega predstavnika sta bila na delavnici prisotna še dva prestavnika slovenske Policije in predstavniki ponudnikov vzdrževalnih storitev in uporabnikov iz še štirih držav.

Ekipe vseh držav so uspešno opravile vse zadane naloge, slovenska pa je prejela še posebno priznanje za vestno, hitro in natančno delo.

 

 

 

Več prispevkov