AMES d.o.o.
 
AMES
Okoljski merilni sistemi
 

Novice

Božiček nas je obiskal zgodaj to leto

Torek, 21. 12. 2021

AMES letos od Božička ni dobili kepe C-12. Namesto tega so s pomočjo škratov iz Theta-Consult prejeli sijoče nove vire Cs-137, Am-241 in Am-241/Be (AmBe).

To je prva dobava na novo sprejetih virov partnerski državi v okviru programa za trajnost, ki temeljijo na Americiumu. AMES in Theta-Consult sta se v partnerstvu prelila skozi sneženo kepo dokumentacije, vključno s potapljanjem globoko v zakonodajni jezik, da bi zagotovili, da so vsi I-ji natisnjeni in da so vse T-je prečrtali. To trdo delo je doseglo vrhunec potem, ko je Theta-Consult 8. decembra vire dostavil na podjetje AMES.

Pomembna stvar pri virih, ki temeljijo na Americiju je, da jih AMES-u kar nekaj časa ne bo treba dati na svoj seznam božičnih želja, saj razpolovna doba vira, ki temelji na Am-241, odpravlja potrebo po pogostih zamenjavah kot je to potrebno storiti pri virih Co-57 in CF-252, ki zahtevata zamenjavo vsakih treh ali devet let.

Postavitev portalnih monitorjev - KOCEROD d.o.o.

Petek, 17. 12. 2021

Uspešno širimo naše delovanje tudi pri postavitvah sistemov portalnih monitorjev SaphyGate G za spremljanje radioaktivnosti tovora, ki prihaja v centre za ravnanje z odpadki. Čedalje več strank nam zaupa tudi na tem področju. Na slikah je primopredaja in izobraževanje s področja ionizirajočega sevanja in uporabe sistema pri KOCEROD d.o.

Rešitve za preverjanje radioaktivnosti pošiljk, v skladu z uredbo RS iz 14.februarja 2019

Torek, 12. 10. 2021

Dne 14. 2. 2019 je bila sprejeta Uredba o preverjanju radioaktivnosti pošiljk, ki bi lahko vsebovale vire sevanja neznanega izvora , ki je bila izdana na podlagi osmega odstavka 26.člena Zakona o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti (Uradni list, št. 76/17).

Naše podjetje vam ponuja rešitev, ki ustreza tej uredbi.

 

V kolikor pripadate med sledeče zavezance:

  • Pošiljatelj, prevzemnik in organizator prevoza pri izvozu, iznosu, uvozu ali vnosu pošiljk odpadnih kovin v RS, pri tranzitu pošiljk odpadnih kovin s povišanim sevanjem in pri domačem prometu s pošiljkami odpadnih kovin.
  • Upravljalec večjih poštnih in logističnih centrov, letališč, pristanišč;
  • Odpadi in predelovalni obrati odpadnih kovin (zbiralci odpadkov v zbirnih centrih, izvajalci obdelave odpadnih kovin v napravah za obdelavo odpadkov, izvajalci obdelave električne in elektronske opreme v obratih za obdelavo te opreme, upravljalci centrov za ravnanje s komunalnimi odpadki v teh centrih)

ste na podlagi zgornje uredbe dolžni izvajati meritve radioaktivnosti pošiljk ter na podlagi teh meritev izdelati sprotna ter letna poročila o meritvah.

V ta namen, vam ponujamo stacionarno opremo (npr. portalne monitorje za prevozna sredstva) in ročno prenosno opremo za izvajanje meritev, ki ustrezajo merilom predpisana v Prilogi uredbe. Nudimo vam tudi detektorje za merjenje pošiljk blaga, prtljage, paketov in pisemskih pošiljk, vreč, itd..

V kolikor ste zainteresirani, predlagamo da nas kontaktirate z namenom, da Vam ponudimo našo strokovno pomoč in predlagamo najboljšo rešitev za vašo dejavnost.

https://ames.si/cat/products/portalni_monitor_radioaktivnosti_saphygate_g/l:2

Več prispevkov